Psihoterapie Online

Vrei sa profiti de o noua forma de terapie confortabila si flexibila care permite apropierea pacientului de terapeut si care poate sa fie realizata in orice moment? Alege in acest caz serviciile de psihoterapie direct din confortul casei tale. Reprezinta cel mai accesibil mod de a discuta cu un psiholog despre preocuparile si probleme tale. Mediul online poate astfel sa inlocuiasca foarte usor un cabinet traditional.

Ce este psihoterapia online?

Psihoterapia online este un tip de terapie care are aceleasi principii ca si psihoterapia ce se realizeaza fata in fata. Dar, cu diferenta ca poate sa fie accesata de oriunde ai fi, si oricand.

Psihologii online te pot ajuta intr-o maniera personalizata si profesionista, realizandu-se o legatura mai puternica cu terapeutul.

Si se pare ca acest tip de terapie si anume psihoterapia online este la fel de eficienta ca si terapia clasica, traditionala care are loc fata in fata.

Cum functioneaza sedintele de psihoterapie online?

Foarte usor. Sedintele se pot desfasura prin intermediul unor aplicatii online pentru videoconferinta, precum Zoom sau Skype. Ai nevoie doar de un aparat precum telefonul, laptopul sau tableta si de o conexiune buna la Internet. Mai trebuie sa te asezi confortabil intr-o incapere linistita si gata.

Cand trebuie sa apelezi la psihoterapia online si care sunt beneficiile sale?

In perioada actuala, o sursa de stres suplimentara pentru foarte multi oameni, psihoterapia online devine din ce in ce mai utila, oferind ajutor din confortul si siguranta casei tale. Si in aceasta perioada grea accentuata de pandemia de Coronavirus, multe persoane se confrunta cu anxietate sau depresie.

A vorbi online cu un psihoterapeut reprezinta cea mai buna modalitate de a avea grija de tine, fara sa trebuiasca sa te intalnesti cu multa lume.

Acesta poate sa fie consultat atunci cand ai timp si este un lucru foarte benefic pentru persoanele care se deplaseaza mai greu.

Poti vorbi despre problemele de la locul de munca, depre o ruptura amoroasa, despre problemele de sanatate sau din familie din confortul casei tale.

In spatele unui ecran totul poate sa devina mai usor sau mai simplu. Poti si sa arati anumite aspecte ale vietiii tale si poti crea  legaturi profunde cu terapeutul.

In plus, nu mai exista limite geografice. Frontierele, granitele cad, distantele nu mai exista si toti pacientii sunt pe picior de egalitate. Persoanele care sufera de anumite fobii se vor simti astfel mult mai in siguranta la ele acasa, in mediul lor sigur.

Ecranul invita de asemenea la o interactiune directa si poate usura dialogul si in cazul persoanelor foarte anxioase.

Confidentialitatea este si ea extrem de importanta, anonimatul fiind garantat . Cu siguranta ca vei gasi un psiholog cu care sa rezonezi si in care sa ai incredere.