Recomandări: cum să depăsești un blocaj emoțional

Emoțiile sunt un însoțitor inseparabil al călătoriei vieții și asta în fiecare moment, asadar, astazi va explic cum putem depasi un blocaj emotional. Desigur, nu există nicio scăpare. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu vor să se confrunte cu asta.

Cu toții am avut momente când am îngropat o rană sau o durere în loc să ne confruntăm cu ea. Dar cum se traduc emoțiile reprimate în gânduri?

NOTA! Vezi cum poti trata blocajele emotionale!

Acestea se transformă în modele negative care nu au sens logic și care totuși au o putere puternică asupra noastră. Experimentăm blocaje emoționale în tot felul de moduri: tristețe, anxietate, dependențe, obsesii neproductive, compulsii nedorite, comportamente repetitive de autosabotare, tulburări fizice, plictiseală și diverse stări de nervozitate, întunecate și agitate.

IMPORTANT! Dacă nu te confrunți cu emoțiile reprimate, vei rămâne blocat în multe convingeri limitative și nu vei putea să te vindeci.

Ai putea crede la un moment dat că durerea a dispărut de mult dar s-a mutat doar din conștient în inconștient, unde a câștigat mai multă putere asupra comportamentului tău. Ego-ul tău știe toate emoțiile tale acumulate și le folosește împotriva ta.

Ce este un blocaj emotional?

Inainte sa scriu acest articol: Cum sa depasesti un blocaj emotional, am fost curioasa sa caut pe Google „ce este un blocaj emotional?” pentru a putea vedea ce spun oamenii despre aceasta stare. Am fost dezamagita de faptul ca oamenii  folosesc foarte des acest termen dar nu ofera si soltuii pentru un blocaj emotional.

Cum să depășești un blocaj emotional?

Ce ajută la ameliorarea acestei suferințe?  Ce ajută o persoană să se vindece?  Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a-ți depăși blocajele emoționale:

Dansează, sari, aleargă, mișcă-te

Rănile nevindecate sunt energii blocate în corpul nostru. Prin urmare, mișcarea eliberează aceste blocaje energetice din corpul tău. Ori de câte ori îți este dificil să te conectezi la emoțiile tale, mișcă-ți corpul.

Dezactivează anxietatea

Anxietatea răspândită ne distruge echilibrul, ne colorează starea de spirit și îngreunează toate sarcinile deja dificile ale vieții.  Există multe strategii de gestionare a anxietății pe care le poți încerca – tehnici de respirație, tehnici cognitive, tehnici de relaxare etc.

Simte emoțiile pe deplin

Poți lua emoționalitatea ca pe un avantaj pentru a simți pe deplin emoțiile.  Cel mai eficient mod de a scăpa de emoțiile negative este să le simți, să le accepți și să le eliberezi. Așa că rămâi cu sentimentele tale pentru un timp, nu judeca și nu te gândi la cum te simți.  Doar fii prezent.

Notează-ți emoțiile

Aceasta este o tehnică veche dar foarte eficientă. Notează orice îți vine în minte timp de aproximativ 15 minute.  La început s-ar putea să crezi că nu are rost și să scrii doar lucruri stupide. Dar după câteva minute, vei ajunge la miezul credinței care te limitează. Acest lucru îți va permite să devii pe deplin conștient de blocajul tău și să înțelegi mai bine emoțiile.

Fii tu însuți

Aceasta înseamnă: a cere ceea ce vrei, a stabili limite, a avea propriile convingeri și opinii, a-ți susține valorile, a purta hainele pe care vrei să le porți, a mânca mâncarea pe care vrei să o mănânci, a spune lucrurile pe care vrei să le spui și o sută de alte moduri de a fi tu și nu cineva fals.

Reinventează-te

Vii cu atribute, abilități și înclinații și ești modelat într-un anumit mediu însă la un moment dat trebuie să decizi cine vrei să fii. Decide să devii o persoană care va experimenta mai puțină suferință emoțională: o persoană mai calmă, o persoană mai puțin critică, o persoană mai puțin egoistă, o persoană mai productivă, o persoană care se autosabotează mai puțin etc.

Ai nevoie de un sens în viața ta

Putem găsi mult mai mult sens în viața noastră dacă încetăm să o căutăm, ca și cum ar fi pierdută sau ca și cum ar fi o căutare. Avem puterea de a influența sensul vieții noastre și chiar de a-l crea.

Iubește și fii iubit

O parte din tine cere singurătate, timp de singurătate și un anumit individualism. Dar asta nu este toată povestea vieții tale. Ne simțim mai fericiți și considerăm că viața are mai mult sens dacă iubim și dacă ne lăsăm iubiți.

Sunt Anamaria Wagner – psihoterapeut integrativ in cadrul Cabinet Psihoterapie Sibiu si te pot ajuta sa rezolva tratarea unui blocaj emotional. Hai sa ne cunoastem!

 

4 comentarii la „Recomandări: cum să depăsești un blocaj emoțional”

  1. Buna ziua,
    Am o problema de 3 saptamani si nu stiu cum sa o tratez sau ce as putea sa fac sa imi revin. Am avut unele suparari si cred eu ca de aici a survenit si problema mea. Problema este ca mia disparut dorinta pt sex adica nu mai am absolut nimic in minte desi in sina mea imi oresc sa o fac. daca inainte doar cu un gand reuzeam sa o ridic acuma nu mai am acele ganduri care au disparut de pe o zi pe alta. Nu stiu ce blocaj poate sa fie sau ce pot avea dar imi doresc sa trec peste asta. Din cauza aceasta sunt stresat si nu ma mai pot bucura de nimic si mam retras mult de tot. As dori un raspuns daca ma puteti ajuta. Va multumesc!

    Răspunde
    • Problema este delicata și trebuie abordata ca atare. Informațiile furnizate de dvs indica necesitatea începerii unei psihoterapii deoarece este vorba despre un blocaj . Terapia poate avea loc atât on line cât și la cabinet.

      Răspunde
  2. E putin grav cand dispare apetitu de sex, nu sunt medic , dar va trebuie o partenera cu care sa iesiti la cafea la plimbare etc sa beti cv impreuna sa radeti.

    Răspunde
  3. Buna sunt Ovidiu Bistrita , am 48 ani si am o problema , nu am destula incredere in mine, am avut criza de epilepsie la 13e ani si cred ca de acolo mi a sters creierul increderea in, am frica de respingere, ceva teama de abordare si blocaj emotional, va rog frumos doamna psiholog sfatuiti ma ce sa fac? Am fost anul trecut in vara la 7 sedinte psiholog dar nu m au ajutat mult ca am si cv frustrari cum scap de toate aceste probleme?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    Statcounter.com

    Statcounter seteaza acest cookie pentru a determina daca vizitatorul este la prima vizita sau este un vizitator care se intaorce pe website.

    sc_is_visitor_unique